091228

Idag är jag väldigt uttråkad. Sov länge, satt sedan vid frukostbordet i över en timme med Dan Browns nya bok och sedan provade jag lillebrors nya Xbox (som förövrigt inte var så värst roligt). Trots det är klockan bara fem och jag vet inte vad jag ska göra för att få resten av dagen att gå. Hade det inte varit så mörkt hade jag nog gått en promenad, men jag är ganska mörkrädd.. Så det får bli en annan gång.

Hur gjorde de förr egentligen? Nu finns det tv, datorer och allt möjligt, men ändå blir man uttråkad och tycker att det inte finns något att göra. Vad gjorde de förr när inte ens dessa saker fanns?


Spenderade helgen hos mormor (inte bostadshuset på bilden haha).
Det var så fint med all snö! Jag undrar dock varför det
är så svårt att fånga det på bild.

JULAFTON

Hur kan det redan vara julaftonskväll? Konstigt, men mysigt :) Pappas sida av släkten har varit här och firat, imorgon åker vi till mormor för att fira med resten.
Jag fick mina nya glasögon, har ingen bild just nu, men det kanske kommer så småningom :)


Jag älskar min nya jul- & nyårsklänning! :D


Jag och syster <3

AVSLUTNING

Nu är det äntligen jullov! Känns dock lite konstigt, förstår inte hur terminen kunnat gå så fort. Hade kunnat acceptera höstlov nu, men jullov? Väldigt konstigt. Men ändå skönt och välbehövligt!

Förresten, jag gick en kort stund på stan med Sofie i väntan på bussen idag. På avslutningen i skolan sjöng min klass två sånger efter varandra, Ding dong merrily och Julenatt. När jag och Sofie gick in på oil and vinegar för att kolla julklapp till hennes föräldrar så spelades den förstnämnda sången och direkt när den var slut så spelades Julenatt! Just när hon och jag gick in spelades just de två sångerna, i just den ordningen! Hur är det möjligt?

EIBBA & HOCKEYLUCIA

Nu är jag hos Klara i Habo, där jag och Johanna sovit inatt. Idag ska vi som sagt lussa i pausen under HV-matchen, hoppas verkligen att det går bra ;)

Igår startade vi vår fina, efterlängtade videoblogg! Det finns redan två fina musikvideos uppe som jag vet att ni kommer att älska :)

www.eibba.devote.se

L. WINNERBÄCK

Nu har vi haft fem Luciaframträdanden (egentligen sex, men jag var inte med på det ena pga anledning nedan) och vi har nio (?) kvar. Jag tror att det är sex stycken imorgon, för landshövdingen, skolan och lite andra ställen. Ser inte precis fram emot att gå upp vid fyra för att kunna vara i skolan 5.50... 
Dessutom ska vi lussa i pausen under lördagens HV-match! Lite jobbigt att det är vid fem på en lördag, men ändå roligt att ha flera tusen personer som tittar :) Får bara hoppas att vi inte gör bort oss och sjunger mesigt eller falskt!

Anledningen till att jag och Johanna inte var med på gårdagens luciatåg var att vi var på Winnerbäck! Det var underbart bra. Vi stod i princip längst fram (hade en person mellan mig och staketet), vilket gjorde att man flera gånger fick ögonkontakt med Lasse själv. Det är konstigt hur man kan bli helt till sig när en person ser en i ögonen! Jag menar visst, han är en känd musiker, men samtidigt är han mest en vanlig människa. Men av någon anledning ser man musiker och skådespelare som högre stående varelser och när man t.ex. är på konsert är det omöjligt att ta till sig att man faktiskt bara är enstaka meter ifrån dessa personer. Man vill förstå, men det går inte, hur mycket ögonkontakt man än får! ;) 
Det är lite sorgligt att man själv kommer ihåg så väl att han sett rakt in i ens ögon, medan han antagligen inte ens reflekterade över att man stod där. Han lägger ju knappast ansikten på minnet!
Men det var iallafall otroligt bra, han hade valt väldigt bra låtar. Underbart.

091205

Lillasyster fyller 15 idag, grattis!

Jag oroar mig för att min luciakrans kommer torka väldigt snart. Vi gjorde dem i torsdags och de ska hålla ändå fram tills måndagen den 14e och min har redan börjat torka! Trots att jag vattnar och har den kallt så har den redan börjat spreta och skifta i brunt...
Men imorgon är första framträdandet, hoppas att det går bra ;)

Förresten så laddade jag upp mitt första youtubeklipp idag, haha! Väldigt spontant. Spelade in med min kamera (dålig kvalité) och orkade inte göra om det trots att pianot kanske är lite för starkt och sången är långt ifrån perfekt. Dessutom är pianospelet inte så värst bra, men jag är ingen pianist egentligen, haha.
Dessutom kommer jag antagligen ta bort det snart, när jag inser vad jag gjort.

 

091202

Var hemma från skolan igår, pga galen magvärk på morgonen! Det bara flög på mig, har aldrig varit med om något värre. Konstant, sjukligt ont i cirka en timme plus typ kramper med jämna mellanrum! Hade så ont att jag till och med spydde lite en gång :O Har aldrig spytt av smärta förr.
Det gick över senare på dagen, men övergick dock i någon annan sorts magvärk, kanske ovanligt jobbig magkatarr? Jag blev kanske så stressad av värken på morgonen, haha.

Gick till skolan idag trots fortsatt magont, för jag kände att jag inte ville skjuta upp religionsuppsatsen. Bestämde mig dock för att gå hem efter det, trots att det betydde att jag missade sista luciaövningen. Nu känns allt dock piss efter att jag fått höra att det tydligen gick jättedåligt idag och att de ändrat om allting. Plus att de har lagt till ett till framträdande den nionde december, samma dag som jag och Johanna ska på Winnerbäck!

Vi har sagt till våra lärare att det är knappt att vi kan vara med på det framträdandet som redan var inbokat, men de har sagt till oss att vi måste vara med och att de om det blev för knappt med tiden till och med kunde skjutsa oss till konserten. Men det har de antagligen glömt, då de tydligen lagt in ett nytt framträdande som börjar samtidigt som konserten. Jag kan inte precis säga att jag ser fram emot att upplysa min lärare om detta imorgon, då han tydligen var arg så det räckte idag... 

RSS 2.0