100127

Nu har jag varit hemma från skolan lääänge. Stannade hemma torsdag-fredag förra veckan på grund av hemsk halsont. Sedan hade jag alla planer på att gå i måndags, men efter att jag jobbat i söndags blev jag dunderförkyld och kunde knappt varken prata eller andas, så jag kände att jag likväl kunde stanna hemma igen. Kändes likadant i tisdags så det blev ingen skola då heller. Idag skulle jag bara haft en lektion och pappa behövde hjälp med att passa min lillasyster, så jag stannade hemma idag med även om det inte varit nödvändigt för min del! Sen märkte jag igår att vi har studiedag på fredag, så det kommer bara ha blivit fyra skoldagar för mig på två veckor (ska ju gå imorgon, haha).
Folk tror väl att jag varit dödssjuk ;)

***

Idag skulle jag som sagt passa lillasyster Astrid. Hon var som hon brukar, jättesnäll ibland och väldigt tjurig när hon inte får som hon vill. Innan hon skulle äta gick jag på toa och när jag kom ut fick jag en mindre trevlig överraskning. Astrid stod utanför dörren, helt vit. När jag sedan tittade in i köket såg jag att halva rummet var täckt med mjöl, inklusive hennes öppna leksakslåda! Jag blev självklart arg, tog av henne de mjöliga kläderna och satte henne sedan lite aggressivt i en fåtölj. Hon blev lite ledsen i några sekunder, men jag tror att hon förstod att hon gjort något dumt, för sedan satt hon där stilla i fåtöljen medan jag städade upp i köket (vilket tog sin lilla tid).
Efter detta var hon dock ovanligt snäll, haha ;)


Astrid på promenad.

SÅNGPROV

Idag var det dags för alla estettvåor som har sång som 1:a instrument att sjunga upp för betyget. Jag darrade på rösten, kunde inte ta i och det blev småfalskt med jämna mellanrum. Utan att ljuga kan jag säga att det antagligen var ett av de sämsta sångframträdanden jag gjort i mitt liv! Om inte det allra sämsta. Jag hatar att alla nu kommer tro att jag är väldigt dålig!
Men jag hoppas att min lärare inte sänker mitt betyg iallafall, även om jag personligen tycker att det var illa nog för det.
(edit 100214; M sänkte mig inte, jag får MVG, haha.)

Till råga på allt mår jag inte bra (alltså sjukdomsmässigt), så antagligen stannar jag hemma från skolan imorgon.
Men det är bra att detta blev ett så glatt och positivt inlägg!


EXTRAKNÄCK

Kort dag idag, hade endast ensemble mellan 12.05 & 13.20 på grund av att två av mina lärare är i Los Angeles för tillfället, så deras lektioner var inställda.

När jag kom hem åt jag lite, för att sedan åka och genomföra mitt första arbetspass på mitt nya extrajobb! Inte världens roligaste jobb precis (ska städa en gång i veckan, tar cirka 3-4 timmar, på dagiset där jag jobbade i somras), men det ger extra pengar varje månad och det är huvudsaken :)

Har förresten upptäckt en underbar låt, som skulle vara sjukt kul att sjunga! Det vill säga, om det inte varit för att den är så hög på sina ställen.. Har självklart hört den förut, men inte lagt märke till dess fulla charm förrän nu ;) 
The prayer - Céline Dion & Andrea Bocelli

VÄNNER & VIN

Spenderade gårdagen och natten ute i Ryd med Jens, Emma och Johanna :) Jens fyllde 18 i torsdags (förstår inte hur vi redan kan fylla 18!), så han hade bjudit ut oss för ett litet minifirande.
När vi kom började vi med att leka friluftsmänniskor och vi gick ut i skogen och grillade korv! Det var faktiskt roligt och när vi skulle ta oss hem igen i mörkret tog vi oss fram på två pulkor ;) Sedan bastade vi länge och var allmänt knäppa. Jens gjorde god mat och vi dansade (haha) och pratade.
Det var väldigt trevligt, tack alla :)

HEROES

När tv4 började sända Heroes var det bara jag och pappa i familjen som såg det. Eftersom att vi sett från första början har vi hela tiden tyckt att det är väldigt bra, medan t.ex mamma som bara sett litegrand tyckt att det verkat löjligt. Eller något åt det hållet.
Jag har inte velat köpa säsongerna eftersom att jag tyckt att det är en serie man bara ser en gång, men eftersom det var så längesedan jag såg första säsongen (och för att de reade ut den på cdon.com), så bestämde jag mig spontant för att köpa den!

Igår skulle jag och min syster se på första avsnittet, vilket slutade med att hela familjen satt samlad och såg fem 45-minuters avsnitt i sträck. Till och med mamma som varit så skeptisk kommer nu behöva se alla avsnitt! ;)
Min plan var att jag skulle köpa första säsongen billigt, sedan skulle jag få min syster att vilja se det med mig och därmed bli fast och vilja se resten av avsnitten. Så tänkte jag att vi sedan kunde dela på priset för de resterande säsongerna.
Men vem vet, nu kanske det blir ännu billigare? ;)

heroes

100107

(Datumet ser verkligen konstigt ut!)

Jullovet är redan slut och så är även årets första skoldag. Började med att jag märkte att min gitarrlektion var inställd, vilket personen jag har gitarr med redan hade blivit upplyst om, så hon anlände inte till skolan tidigare än nödvändigt. En idé är ju att meddela samtliga elever att man stannar hemma.. Sedan hade jag gemu (dog som vanligt, men utöver detta; ingen kommentar).

Efter detta åkte jag och Jens hem till Johanna, kollade O.C och åt kycklingtacos under vår 3 h långa håltimme. Jag kan inte säga att lektionen efter det, sceniskt musikprojekt, var särskilt givande idag, men jag hann iallafall beställa en tid för synundersökning och nya linser innan jag tog bussen hem.

Here we go again.

RSS 2.0