GETTING BETTER

Har varit hemma från skolan igår och idag, blev nämligen sjuk natten till söndag. Maginfluensa, inte världens roligaste. Som tur var höll det inte i sig så länge, spydde på natten och förmiddagen bara. Dock sitter influensakänslan kvar, om än utan illamåendet, så jag har varit hemma idag med. Även om jag är hyfsat frisk nu stannar jag nog hemma imorgon med, har som bekant bara religion på onsdagar (just nu självständig uppsatsskrivning), så det känns inte alltför nödvändigt att gå. Så även denna vecka blir kort för mig, endast en dag i skolan! ;)

Jag är glad, för äntligen kommer våren! Idag lyser solen och i princip all snö är borta, underbart. Får se om jag orkar dra mig ut på en promenad senare, annars får det bli imorgon :)

DONE

Är äntligen klar med uppsatsen ("Vad symboliserar schackpartiet i Chess?")! Skickade precis in den på skolkompassen, trots att det säkert finns massor av konstigheter i den. Har stirrat mig blind på den i timmar nu, så har antagligen missat diverse "fel". Men trots det känns det underbart att kunna släppa den nu :)

Sitter just nu och lyssnar på låtar från Chess, de är fina alltså ;)   

Är förövrigt ledig imorgon och på onsdag! På onsdag har jag fått permission från min enda lektion (religion) och imorgon är det dags för alla 94:or att söka in till estet. På grund av att jag endast har musiklärare på tisdagar så är jag ledig då med :)

UPPSATS

Sitter och försöker skriva sv/kuhi-uppsatsen nu. Den ska bestå av cirka 1000-1500 ord, jag har skrivit 500 och känner mig i princip klar.. Tröstar mig med frystorkade jordgubbar doppade i yoghurt medan jag funderar på hur jag ska kunna komma upp i minst det dubbla ordantalet!

SUNDAY

Idag började jag förmiddagen med att jobba, precis som alla andra söndagar. Hände inget speciellt, gick runt för mig själv och sjöng samtidigt som jag kände mig lite ond då jag dammsög upp halvdöda flugor. När jag kom hem tänkte jag börja skriva på min sv/kuhi-uppsats som ska vara inne på onsdag (är väldigt sent ute, jag vet), men det gick inget vidare. Så jag skjuter upp det ännu en dag.. Erhm.

Nu sitter jag här med en stor kopp te, nyss hemkommen från första övningskörningsturen sedan i somras! Jag och pappa körde runt på A6's parkering i cirka 1,5 h, jag anser dock inte att jag nådde några större framgångar. Känner att jag verkligen måste ta tag i detta nu om jag vill kunna ta mitt körkort innan jag fyller 20..

REDAN ÖVER

Andra och sista föreställningen idag, kan inte förstå att det redan är över! Har hela tiden känts som något i en avlägsen framtid och nu är det slut. Det är en liten lättnad, samtidigt som det är tråkigt. Vi har haft sjukt roligt! :) Dock känns det redan som om det aldrig har hänt, ser med skräckblandad förtjusning fram emot att se inspelningen, haha. Men alla var duktiga och slutresultatet blev mycket bättre än jag väntat mig :)

Flashbacks

FLASHBACKS

Hemma från första föreställningen, det gick sjukt bra! Alla skärpte sig verkligen, denna gången var absolut den bästa. Hoppas det blir likadant imorgon! :D

RADIO OCH KÅNK

Idag var jag tillsammans med några andra i musiktvåan på lokalradion för att göra reklam för vår musikal! :) Det var roligt och ett väldigt bra alternativ till vanliga lektioner, haha.


Det är tur att vi är snygga iallafall.
Eh.

Sedan var det dags att bära bort alla saker och fixa iordning på Gnistan (där musikalen kommer ta plats). Jag och Lina kommer antagligen ha träningsvärk imorgon pga stolsbärandet, haha! Jag känner mig förövrigt sjukt stressad av detta, känns som om det är massvis med detaljer som inte är ordnade. Vilket inte är så bra med tanke på att det är genrep imorgon.. Hoppas att det ordnar sig, att jag imorgon märker att det faktiskt flyter på bra, haha! 
Så hoppas jag bara att min förkylning ger med sig lite med, tror inte Jens vill sjunga med någon vars sångröst låter likt en kråka i målbrottet ;)

Men kom och se vår musikal "Flashbacks"! :D
Torsdag och fredag kl. 19.00 på Gnistan,
80 kr för vuxna, 40 kr för studerande.

ALL THAT SICKNESS

Varför ska man alltid bli sjuk när man absolut inte får? Den kommande veckan är det dags för musiktvåornas musikal att visas (genrep på ons, föreställningar tors & fre), plus att jag och några andra ska göra reklam för den i radion på tisdag. Självklart har jag nu så lägligt gått och blivit förkyld och min stackars hals lever sitt eget liv! Jag kan knappt ta en ren ton, så min ångest över premiären har inte precis lättat. Men dock kan jag inget annat göra än att hoppas på det bästa.

Har dessutom eventuellt naturkunskapsprov imorgon, tror jag ska försöka börja plugga på det.. Åh, jag brukade alltid vara så duktig med att plugga förut, förstår inte vad som har hänt.

Men innan jag tar tag i nk:n ska jag nog lyssna lite på "All that jazz" som Klara ska sjunga i musikalen. Jag och Lisa tänkte träffas imorgon och försöka hitta på en lätt koreografi till den, vilket nog skulle kunna bli både snyggt och sjukt kul! :)
Men det är tur att vi inte är sent ute iallafall.

LÅNG DAG

Idag var jag i skolan ca 12,5 timmar. Började dagen som en vanlig torsdag med gitarrlektion, efter det hade vi gemuprov (harmonisering) och jag hoppas verkligen jag blir godkänd! Vid ett var det en konsert med Samuel Ljungblahd (han som sjunger i Let's dance, haha) i Brahesalen, jag och Linnéa var lite skeptiska till att lyssna på gospel, men han var sjukt duktig :)

Sedan hade vi rep inför musikalen nästa vecka, från 14.00-21.00, och jag undrar verkligen vad min röst höll på med idag! Jag är lite förkyld och har ont i halsen, men man tycker inte det borde vara så farligt. Dock hade jag absolut noll kontroll över min röst, det var hemskt! Jag gav upp tillslut när jag och Jens sjöng vår sång för andra gången, kände mig som ungefär som en trettonårig målbrottskille.

ONCE AGAIN

Såg för en stund sedan Chess igen, denna gång med min syster. Jag brukar aldrig vilja/kunna se filmer och liknande flera gånger, åtminstone inte utan en lång tidsperiod emellan, men jag har hela dagen känt att jag ville se musikalen igen! Så medan resten av familjen såg på melodifestivalens andra chans såg jag & C på Chess.

Det är ganska roligt att hon och jag känner likadant om många saker, t.ex. upptäckte vi att vi tänker likadant om kvinnliga sångerskor. De kan vara jätteduktiga och ha bra låtar, men det är så.. tråkigt att lyssna på dem! Folk lyssnar på Melissa Horn, Regina Spektor, Anna Ternheim och gud vet vilka, men jag kan inte det. Jag kan som sagt höra att låtarna är bra och att de är väldigt duktiga, men jag tycker verkligen inte om att lyssna på dem.
Dock märkte vi båda när vi såg Chess att Helen Sjöholm (och kanske även Céline Dion..) är undantaget som bekräftar regeln! Man vill faktiskt höra henne sjunga "Inte jag" mer än en gång.

Dock finns det (för tillfället) inget som slår Anders Ekborgs version av "Vem ser ett barn", som jag nämnde i förra inlägget. Det är inte ofta jag blir så berörd att jag ryser när jag lyssnar på folk som sjunger, men jag tycker verkligen denna är underbar. Jag fullkomligt älskar de ställen då han tar i och man riktigt hör desperationen i hans röst! Det roliga är att C tycker precis likadant som jag vad gäller låten och hans sång/skådespel och hur oväntat det än är så håller hon även med om hans sexighet, haha! Det trodde jag inte, men det känns bra att jag inte är ensam ;)

CHESS

Har precis sett "Chess" för första gången nu, fick för ett par dagar sedan ett spontant infall och köpte inspelningen av den. Jag måste hitta en frågeställning angående någon musikal eller opera till en svenska/KuHi-uppsats, dock har jag ännu inte kommit på någon, får väl se om jag kan klura ut något från Chess kanske ;)  

Men jag tyckte att den var bra, gillar verkligen musiken! :) Man blir såå sugen på att själv stå där haha. Jag tror att låten jag gillade bäst var "Vem ser ett barn" som Anders Ekborg sjunger. Låten är bra i sig och jag tycker att han gör den väldigt bra. Dessutom han är lite fulsnygg på något sätt och när han verkligen lever sig in i karaktären blir han ganska sexig.. Haha! 



Imorgon bär det av till Lager 157 i Gällstad. Får se om jag hittar något, det är inte alltid de har bra kläder där ;) Det brukar dock alltid sluta med att man köper massa plagg bara för att man är där och sedan använder man dem aldrig! Men jag ska verkligen försöka undvika det imorgon.. :)

I'M GONNA FIND ANOTHER YOU

Haha, har fått ännu ett ryck och lagt upp en video på youtube, "I'm gonna find another you" av John Mayer. Den är lååångt ifrån perfekt (småfalskt på minst ett ställe + minskar tempot när jag slutar plocka haha), önskar att man kunde blanda olika videor på ett enkelt sätt och få med de bra bitarna från olika ;) Kommer antagligen ta bort den här med snart.. Men inte nu, för nu ska jag till strax iväg till dansen :)
(Change of plans. Har feber, så jag skippar dansen idag! :O Jag får verkligen inte bli sjuk nu, måste kunna gå på scenisk.)



Haha, har förövrigt bytt ut den versionen jag först lade upp på youtube mot en annan haha. Så de första femton som såg den har inte sett den här ;) Uppenbarligen, haha.
Denna tycker jag är lite bättre, fast ljudet är sämre! Det är mer dovt i denna versionen, men tycker att sången blev liiite bättre, så tar den ändå haha!
RSS 2.0