SEX AND THE CITY II

Har precis varit på bio och sett Sex and the city 2con mi madre, min mors dags-present till henne :) Den var bra, bättre än ettan!
Ska nu öva lite inför ensembleuppspelet imorgon, första gången jag spelar bas ;)

QUITE SPONTANEOUSLY

Nu har jag precis köpt Sex and the city-boxen! Jag har aldrig sett serien, förutom några enstaka avsnitt, och igår fick jag för mig att jag verkligen vill se alla säsongerna. När jag för en stund sedan såg att hela boxen kostar 499:- (typ 40% rabatt) på cdon.com kände jag att det var ödet, så jag beställde den. Måste säga att jag för tillfället känner mig väldigt nöjd med mitt spontanköp! :)

WEDNESDAY

Började dagen idag med att åka ner till Huskvarna körskola och gå riskettan. Från halv nio till tolv lyssnade jag på körskollärarens föreläsning om risker i trafiken, trötthet och alkohol med mera. Svarade på frågorna jag fick så jag blev godkänd, men jag tycker ändå att det kändes ganska onödigt. Man vet redan att man inte ska köra bil när man är trött och att rattfylleri inte är okej! Känns lite som om man betalat 700 kr för en lektion i sunt förnuft, men är det obligatoriskt för att kunna ta körkortet så är det.

Det är dessutom Operation Dagsverke idag, meningen är att vi ska jobba på något vis för att samla in pengar till behövande. Jag har därför spenderat de senaste fyra timmarna i landet och rensat så det stått härliga till. Det var mycket jobbigare än jag trodde och gick väldigt långsamt trots att jag tyckte att jag var effektiv! Avslutar detta inlägg med en upplysning om att konsekvensen av trädgårdsarbetet blev att min rygg gör sitt bästa för att döda mig.

TATUERING INSTÄLLD

Vid kvart över två idag vandrade jag och Klara in på studion där det var tänkt att jag skulle göra min tatuering. Jag hade en timme tidigare plågat min stackars svenska/ensemblelärare med min lilla notrad då jag vill vara helt säker på att det inte blir något fel i den (jag litar som sagt inte alltför mycket på min egen plankningsförmåga). Men döm om min besvikelse när den arbetande tatueraren hälsar att killen som ska göra min tatuering hade ringt och sjukanmält sig just idag! Då blev jag verkligen sur, hade sett fram emot detta. Man tycker ju att de åtminstone kan ringa och tala om för mig i förväg att han inte är där då! Jag fick inte boka om min tid idag heller, han ska istället höra av sig när han blir frisk. Jag hoppas verkligen han inte är jättesjuk, vill verkligen göra tatueringen denna veckan..

OUCH

Jag hoppas innerligt att min förskräckliga solbränna går bort tills på tisdag. Annars blir det till att boka om tatueringstiden igen och det vill jag helst inte!
God natt.

TJUGONDE MAJ

Dagen började med det andra av fyra slutprov i gemu, denna gången teori. Kändes hyfsat bra, hoppas att detta och harmoniseringsprovet kan väga upp för mitt förmodade dåliga resultat på nästa veckas gehörsprov.. Efter det gick jag, Johanna och Emma och lämnade tillbaka ett halsband jag fått i födelsedagspresent. Hade tänkt byta det mot något annat smycke, men hittade inget. Får gå tillbaka en annan dag och se igen, känns dumt att ta pengarna!

Sedan gick vi till tatueringsstudion där jag bokade om min tid, så på tisdag 14.30 smäller det! Jag pratade med honom och visade mer hur jag vill ha designen och så. Dessutom har jag bestämt mig för att jag vill ha en del av den i färg, någon rödrosa nyans. Min käre fader har dock oroat sig över detta då han hört/sett att man kan vara allergisk mot rött bläck. Jag frågade om detta och fick då ett allergitest, han smetade på massa färg på mitt ben som fick sitta i ett tag. Dock verkade det inte vara några problem, så min far (eller jag) behöver inte oroa sig.


Ser smått groteskt ut, men det är bara färg ;)

PIEFEAST

Spenderade gårdagskvällen hos min kära vän Johanna tillsammans med henne, Emma, Jens, Liw, Oscar och Kristoffer. Vi tryckte i oss massor av paj och kladdkaka, pratade massa strunt (hundra gånger värre än vanligt) och spelade Alias. Jag och Johanna var bäst och vann, även om de andra av någon anledning motsatte sig detta faktum (vilket ärligt talat var konstigt, vår svarta spelpjäs stod faktiskt långt före de andras). Dock kom vår vinst inte som någon överraskning med tanke på vår eminenta spelhistorik, endast proffs förstår direkt att ordet är "kö" när den andra säger "korv".

Dock blev aktiviteterna allt konstigare allteftersom att tiden gick. Emma fick oss övriga att leka en lek som gick ut på att två personer låg på varandra medan en tredje försökte klämma sig igenom mellan dem. Jag tror att Emma var den enda som fann denna lek underhållande! Sedan åkte Liw hem och av någon anledning startade vi andra en femkamp som bland annat gick ut på att tillsammans med sin lagkamrat dricka en skål med vatten med sugrör samt köra mänsklig skottkärra genom Johannas vardagsrum på snabbast tid. Det bör nog nämnas att denna tävling pågick efter midnatt. Det visade sig att jag och Kristoffer var ett bra lag då vi vann tre av fem grenar, haha.

***

Idag har jag jobbat, bestämt mig för hur min tatuering ska se ut samt pluggat matte inför NP på tisdag. Ser inte fram emot provet! Vill få mvg, men känner att jag har pluggat på tok för lite för att kunna det. Slutade räkna innan för att jag gjorde fel hela tiden..

THE MEADOW

Nu har jag suttit vid vårat piano i ett par timmar och försökt lära mig "The meadow" (soundtracket till New moon). Både vänster- och högerhanden kan sina första 36 takter väldigt bra, men av någon anledning vill de inte samarbeta! Jag är i och för sig ingen pianist, men hur svårt kan det vara? Jag kan sätta ihop det någorlunda ändå, om man tillåter ett varierande tempo och sporadiska pauser, men det är irriterande att inte genast få ett flyt i det. Jag vet att det är omöjligt för en mycket ovan pianist att direkt sätta ett pianostycke som detta, men när höger- och vänsterhandens olika slingor i sig är relativt enkla är det oerhört frustrerande när hjärnan inte låter händerna spela dessa två melodier på samma gång utan svårigheter. Det resulterar i att jag sitter vid pianot i flera timmar och när jag sedan reser mig känns det som det tagit en kvart.

SICKO

Tänk att man alltid ska bli sjuk när det passar minst. Har varit hemma från skolan igår och idag på grund av hemsk förkylning med hosta och feber. Trots att jag mår sämre idag än igår så måste jag gå imorgon, då min klass ska ut med ekobussen. Jag har nämligen hört ryktas om att en missad tripp med denna buss resulterar i ett IG i naturkunskap, såvida man inte åker med en annan klass senare. Jag tänker inte få IG på grund av detta, men jag vägrar åka med en annan klass. Det är illa nog att behöva vandra runt i skogen en hel dag (eventuellt i regn, vilket inte passar en person som jag som ej äger ett par stövlar), tänker verkligen inte göra det tillsammans med 30 personer jag inte känner! 

Dock vet jag inte hur jag ska klara av att klampa runt i mossan i sju timmar imorgon med tanke på att jag blir yr av att bara sitta på en stol och skriva detta inlägg. Livet är hårt. Nu ska jag lägga mig och vila efter denna strapats.

***

Edit: Mailade läraren och han sa att jag ska vara hemma om jag är sjuk. Dessutom sa han att jag får göra uppgifter i boken eller liknande om jag inte vill åka med en annan klass! Känns verkligen skönt, nu slipper jag avlida i skogen imorgon.

KAOS

Känns verkligen roligt att det haglar galet mycket nu när jag strax ska iväg till dansen.. Dessutom hittar jag inget paraply, det är också mindre bra. Vad hände egentligen med sköna maj som tillsammans med juni blommar mest?
RSS 2.0