FELIZ NAVIDAD

En liten julhälsning!

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!


(Våra tidigare videos finns någonstans på http://www.youtube.com/eweeliiina ).

4TH OF ADVENT & CHRISTMAS TREES

 

SHOPPING ON THE 17TH

Var på stan med mamma och lillebror igår för att bl.a inhandla sista julklapparna. Det var mysigt och det var längesedan jag var på sådant shoppinghumör! Dock blev det inte så mycket köpt åt mig själv ändå, jag fick hejda mig lite ;) Men med tanke på att jag t.o.m övervägde/överväger att köpa en långklänning till nyår, så kanske ni förstår att det var en bra dag.. Långklänning är inte något jag normalt sett känner mig bekväm i! Får väl se om jag vågar köpa den eller inte. Gör jag inte det kommer jag antagligen ha på mig samma klänning jag hade för två år sedan, den är fortfarande fin, men är ju alltid roligast att ha något nytt :) 
Vill man ha lång eller kort klänning på nyår?
Silverglittrig tröja från Gina Tricot.


Stickad tröja från VILA.
(Ser smått manisk ut, men det är en smärre detalj.)


Kort skjorta från H&M.


Köpte även ett par nya tumvantar i skinn (Race marine). Tänkte att
det kunde behövas med tanke på att vi har så mycket snö...
Dessutom inhandlade jag min första julskiva, á la Michael Bublé.

VISDOMSTAND ALL OVER AGAIN

Jaha, då var ännu en visdomstand utdragen. I våras, när jag drog ut min första, sa tandläkaren att om jag i slutet av året trodde att den mittemot växt tillräckligt för att tas så skulle jag höra av mig. Inte för att den nödvändigtvis skulle ge problem, men för att det är lika bra att dra ut dem i förebyggande syfte. Åtminstone medan det fortfarande är gratis! I januari är det ju nämligen slut på min share of gratis tandvård.
Därför ringde jag till folktandvården i förrgår, men jag trodde inte det fanns en chans att de skulle ha någon tid innan årets slut. Dock hade de uppenbarligen en öppning, så 7.10 imorse var jag på plats.

Jag trodde inte att de skulle kunna dra ut tanden, med tanke på att den bara växt ut på "ena sidan". Men tandläkaren kollade lite och konstaterade sedan att han kunde ta den! Då blev jag plötsligt väldigt nervös, för jag hade nog undermedvetet ställt in mig på att han inte skulle dra ut den. Hatar att bli bedövad, när de tar på insidan är det himla obehagligt!
När han slitit i tanden en liten stund kände jag att det gjorde lite ont, så då var de tvungna att lägga ytterliggare lite bedövning.. Den här tanden var absolut värre att dra ut än den förra, hörde hur det knakade och grejer. Men det gick fort ändå, 20 min från det att jag kom till att jag gick! Och det känns definitivt skönt att veta att jag slipper lägga ut strax över 800 kronor på det i början av nästa år istället..

LACK OF SNOW

Nu tycker jag allt att det kan ta och snöa igen! Kom ju snö runt 5e december, men den smälte bort efter ett par dagar. Det kändes ganska snopet, först var det världens snöstorm i cirka två dagar och helt plötsligt var allt bara borta! 
Nu är det i princip bara en vecka kvar till julafton och jag har inte minsta lilla tillstymmelse till julkänsla.

Jag har egentligen ingen större glädje av snön med tanke på att jag inte åker skidor eller något sådant, men det är ju hemskt om man ska behöva titta ut genom fönstret på julafton och se grönt gräs..


Lite hopp har jag dock ännu. Just nu faller stora snöflingor utanför
fönstret (syns inte på bild), men det är alldeles för varmt för att de inte
ska smälta bort så fort de träffar marken! Men förhoppningsvis går
temperaturen ned under nollan snart och då kanske vi får en vit jul ändå..


LEATHER CASE IN MY <3

OBS! Varning för dagens i-landsproblem.

Jag har ju som sagt köpt en ny kamera och just nu är jag på jakt efter ett snyggt fodral/väska till den. Eftersom att den är liten tycker jag att någon borde tillverka mitt drömfodral! Detta fodral finns nämligen till andra kameror, som är vääääldigt lika min (kompakt system, samma storlek osv.) Det enda som är någorlunda likt och som finns till min Nikon J1 är Nikons eget fodral, vilket kostar 700 spänn (ja, tjena) och inte ens är riktigt ett sånt jag vill ha!Mmmmmhm, give me, give me!


Min lilla kamera.Detta är mitt enda (?) alternativ för tillfället. Är väl helt okej,
men inte ett sådant jag vill ha! Och absolut inte värt 700 riksdaler.


Min stackars kamera får alltså gå skyddslös! Det största problemet är väl att jag inte har någon som helst aning om huruvida något snyggt läderfodral (i en liite billigare prisklass) ens kommer att tillverkas. Då blir det lite svårt att avgöra om man ska vänta (hur länge?) eller helt enkelt bara köpa sig en vanlig, tråkig, ful, dum, äcklig, slittålig, trist, praktisk kameraväska.

JULBAK OCH J1

Jag köpte en ny kamera i fredags. Nikon J1. Hej hopp. Är ju inte lika bra som min förra, men den är en kompakt system, så nu kommer jag åtminstone orka ta med mig den och faktiskt fota! (Det är min plan iallafall..)

***

Förra veckan vikarierade jag på förskolan hela veckan, plus att jag städade hela stället varje dag. Blev ju rätt trött, men det är värt det i slutet av månaden ;) I helgen har jag främst ägnat mig åt julbak, samt att bli sjuk. Har dragit på mig världens förkylning igen, plus att febern smög sig på idag med. Känns ju sådär att inte kunna jobba! Förhoppningsvis orkar jag dra mig dit imorgon iallafall.


Pepparkakshus á la familjen.


En liten skål med ett smakprov på mina eminenta godistillverkarfärdigheter,
samt pepparkaksbak i bakgrunden.
Jag anser mig nu vara expert på Rocky Road.
Som ju är väldigt komplicerat att tillaga.


Astrid "bakar" pepparkakor.
(Bild tagen med min Iphone)


(Bild tagen med min Iphone)


Glögg.


Astrid hjälper mig att göra julkola.


Jag ville förövrigt döda någon när jag skulle slå in de där jävla kolorna.
De smälte ihop, smälte samman med skärbrädan, rann över mina fingrar osv.
Blev dock lite bättre när jag, efter att aggressivt ha kämpat med sisådär hälften av geggan, ställde ut kolan i kylan en stund till.
Nu ligger de fint inslagna och ingen kan ana den bakomliggande frustrationen.


Har ju som sagt lyckats bli dunderförkyld (läs dödssjuk), men det
känns allt lite bättre när man får en oväntad julklapp av chefen!

***

Förövrigt lyckades jag idag, trots feber osv, med en stor bedrift. Jag är sämst på att skriva låttexter, min årliga dos av kreativitet är oförskämt liten och jag brukar som mest kunna få till en halvtaskig låt per år. Idag påbörjade jag en låttext, samt hittade ett par rader jag skrivit ned för några månader sedan och glömt bort. Och jag avslutade båda låtarna. Eller ja, texterna då. Melodin får vänta tills jag är sångbar igen!

RSS 2.0