BLOCKERAD

Igår fick jag ett av mina ovanliga låtskrivarryck. De kommer då och då med jämna mellanrum (alltså, ungefär en gång i halvåret. Max.) Det stora problemet brukar då vara texten, melodin kommer väldigt naturligt och fint och tvingar mig att pressa fram en halvkass text som tillsammans med melodin kan bilda en hyfsad låt. Åtminstone tycker jag oftast om dem precis när de är klara, dagen efter brukar det dock kännas annorlunda. Oftast vill jag helst bara slänga orden och ackorden i papperskorgen, men jag har hittills inte lyckats göra det med en enda. De är ju trots allt någonting, om än inte så värst bra. 

Men igårkväll fick jag lust att skriva igen, dock drog jag mig för det en stund då det inte lockade alltför mycket att bli smått deprimerad av ansträngningen att tvinga fram ord som inte finns. Men tillslut kunde jag inte stå emot längre, så jag tog fram mitt ytterst sällan använda block. På något mirakulöst vis lyckades jag plita ner två verser och en refräng på kortare tid än jag brukar, jag behövde inte ens slita mitt hår och gråta i ren desperation. Inte alltför mycket iallafall.. Texten blev kanske inte den bästa, men ändå hyfsad. Och jag menar, se bara vad för texter det finns. Många bra låtar har så extremt simpel text, men det tänker man (jag) inte på för att man älskar melodin och musiken.

Nu har vi dock kommit fram till mitt problem. Jag antar att det har sitt pris att texten kom enkelt denna gång, för nu kan jag omöjligtvis sätta musik till den. Jag försökte igårkväll, både efter att texten var klar och under tiden jag skrev den. Jag har försökt flera gånger idag, men utan framgång. Denna gång är det alltså här hårslitandet och den desperata gråten kommer in! Jag har en ungefärlig melodi, åtminstone till refrängen, men den känns inte helt rätt. Den blir tråkig, jag vet att jag kan så mycket bättre. Åtminstone tror jag det.

Jag antar att det enda jag kan göra nu är att lägga texten åt sidan, glömma den i ett par månader och sedan försöka igen då min hjärna har glömt den provisoriska melodi jag nu hör i mitt huvud.

KLASSFEST

Klassfest hos Linnéa igår :) Först kom Johanna, Emma, Jens & Sofie hit och gjorde sig iordning och sedan fick vi skjuts till L i snökaoset! Blev en bra kväll, var ytterst underhållande då Jens drog i sig närapå en halv ginflaska på en timme, haha ;) Denna gång lyckades jag dock hålla min egen alkoholhalt på en näst intill perfekt nivå, var sådär lagom glad och lössläppt, haha! :D

VARNING FÖR BEROENDE

Min favoritlåt för tillfället är Starstrukk3OH!3 feat. Katy Perry. Känner att det är väldigt otippat för att vara mig! Jag brukar inte lyssna så mycket på sådan musik, men den är sjukt bra och beroendeframkallande :)

LOV

Igår åkte jag till Jens och hans nya hus! :) Är lite avundsjuk, vill också bo tio minuter från skolan.. Men antar att konsekvensen istället blir att han antagligen får gå med på att ha gäster i sitt hus ofta ;) Igår lade vi ned ganska mycket tid till att försöka klura ut dansen, så vi inte skulle känna oss totalt efterblivna på kvällen! Vi hade dock ingen framgång med den där himla snurren, men det hade tydligen ingen haft för dansläraren fick gå igenom den en stund sen ;) Dock har jag fortfarande inte fattat haha. Men det var kul! Är dock lite nervös för att någon kommer få en spark i huvudet när vi hjular..

Nu ska jag göra mig iordning för att åka ut till Taberg och träffa högstadiekompisar :)

EN SLÄNG AV KONSTNÄRLIGHET

Vad underbart det är med söndagar som inte är smått ångestladdade på grund av att helgen redan tagit slut! Imorgon är första dagen på sportlovet, så jag har en hel veckas ledighet framför mig. Dock har jag en del pluggande att ta itu med, vilket jag antagligen inte kommer göra förrän tidigast om en vecka... Inte den bästa planeringen kanske, men den dagen, den sorgen! ;)

Idag har jag jobbat och snart ska jag och mamma åka in till F&S :) Jag är världens lataste, men jag känner att jag nu för en gångs skull måste komma igång ordentligt med träningen!När jag hade lagt mig för att sova igår kände jag plötsligt att jag ville
måla! Det resulterade i denna bild som jag gjorde på ungefär 45 min
mitt i natten, haha. Jag hade innan dess inte målat på säkert mer än
ett år, jag har knappt målat överhuvudtaget i mitt liv. Bilden
blev bättre än jag väntat mig iallafall! ;)

GÖTEBORG

Göteborg igår! Samlades i skolan 7.20 och sedan bar det iväg. Första stoppet var en moské där vi fick höra om islam, vilket inte var alltför roligt.. I slutet när vi fick ställa frågor blev det nästan lite pinsamt ett tag då det verkade som om vissa försökte argumentera mot "föreläsaren" i olika frågor endast för sakens skull.
Sedan åt vi lunch och efter det var det dags att besöka en synagoga. Där blev vi guidade av en gammal dam som tydligen inte var tillräckligt stark för att vare sig öppna en dörr eller bära sitt eget "vattenkrus" (hennes benämning på en pappersmugg med vatten).

Sedan gick vi en rundtur på GöteborgsOperan, guidade av en kort, lite rundlagd anställd som bland annat hade en roll som varmkorv på sin meritlista. Det var faktiskt intressant och väldigt roligt! Dock tror jag det faktum att jag och Klara gick tillsammans gjorde stor skillnad för hur roande vi fann turen ;) Vi skrattade åt mycket guiden sa och dessutom kunde jag inte få bort bilden av honom iklädd korvkostym från min näthinna..

Sedan hade vi tre timmars shoppingtid under vilken jag, Johanna och Emma stressade igenom affärerna i Nordstan. Vi hittade inte mycket, jag köpte endast en kavaj och jag tror inte de andra två köpte någonting. Mot slutet var vi lite småsura på grund av detta, men å andra sidan hade vi våra pengar kvar ;)

På kvällen var det sedan dags att se Trollflöjten. Jag hade väldigt låga förväntningar, men blev positivt överraskad! Tror att jag var den som uppskattade det mest bland mina vänner, för även om de tyckte att operan var bra hade de i motsats till mig haft lite för höga förväntningar.

Det roligaste måste ändå varit när Johanna berättade om sitt toalettbesök i pausen, då hon av misstag slängt papperet i papperskorgen, så som man gör på flygplan. Då hade hon automatiskt hört denna rad sjungen som opera i sitt huvud: "Det kanske är - en flygplanstoalett!" Det låter antagligen inte roligt, upptäckte att detta är en sådan sak som måste berättas öga mot öga ;) Jag kunde dock inte sluta skratta och under första sången i andra akten höll jag konstant på att brista ut i skratt på grund av min inre bild av Johanna på scen sjungandes denna rad med en toalett uppstigande i bakgrunden...

100202

Var sjukt trött idag! Var relativt pigg under första lektionen, men under svenskan och ensemblen kunde jag knappt hålla ögonen öppna, så när jag kom hem sov jag lite ;) 

Såg nyss säsongsstarten av House. Måste erkänna att det börjar bli smått enformigt, alla avsnitt är ju uppbyggda på precis samma sätt. Men jag kan inte sluta kolla för det och ett plus är att både House och Wilson är fina pojkar, haha! ;)
Lite dumt att jag inte är trött nu dock, borde sova för imorgon ska jag vara på plats i skolan 07.20 då min klass och den andra musiktvåan ska till Göteborg och bl.a se "Trollflöjten" på GöteborgsOperan :) Synd bara att vi endast har tre timmars shoppingtid, då man även måste äta middag! Men, men absolut bättre än inget, det är ju ändå shopping i Göteborg på skoltid ;)   
RSS 2.0